Tota Fashion

by Sofija Šurdilović

Black and white oasis!

Pre nego što pređem na sledeću destinaciju, ne mogu da odolim a da ne podelim sa vama svoje zadovoljstvo što sam imala priliku da vidim nešto ovako predivno – Muzej istorije nemačke kinematografije u Berlinu. Ono zbog čega mi je mnogo žao je što mi je nakon 3, 4 minuta rečeno da je fotografisanje stroogo zabranjeno. Podeliću sa vama ono što sam uspela da ovekovečim. Najpre je posvećena pažnja nemim filmovima, a zatim i onim u kojima su glumci progovorili 🙂 Ono zbog čega mi je možda najviše ovaj muzej bio u planu i pre dolaska u Berlin je činjennica da je veći deo posvećen Marlene Dietrich. Šetajući iz prostorije u prostoriju shvatala sam da taman kad pomislim da ne može bolje nai]em na nešto još interesantnije. Najviše sam se oduševila kada sam ušla u prostoriju u kojoj su u krug bile izložene haljine koje je Marlene nosila u različitm filmovima. Podjednako me je fasciniralo kad sam naišla na cilinder i smoking, koji je delimično obeležio njenu karijeru i zbog kog mi je veliki uzor u modnom smislu. Ako ste filmofil, kao ja, ovo je jedno od onih mesta koje morate videti u Berlinu.
Before I start writing about new destination, I cant resist temptation to share my satisfaction in having a chance to see such a wonderful space – Filmhaus museum in Berlin.I was very disappointed when I was informed that taking photos is strictly forbidden.I will share with you what I managed to “stole”.
The first part is dedicated to the era of silent movies and then to those where actors started talking. 🙂 The reason why this museum was a part of my plans lied in the fact that most of it was dedicated to Marlene Dietrich, one of my favorite actress.Walking from one room to another I realized that although I taught nothing can impress me more the next room was always even better. I was most impressed when I entered the room where I found myself surrounded by Marlene’s dresses from different movies. I was equally fascinated when I saw top hat and tuxedo, that partly marked her career and also made her my fashion idol. If you are a film lover, as I am, then this one of those “must see” places in Berlin.
cheap full lace wigs

 

 

 

 

 

 

 

 

TG Facebook Comments

Leave A Comment